Välkommen till min nya blogg!

Då var det dags då, premiär för min nya blogg. I min värld är det vardagen som är livet. Har man ingen bra vardag kanske inte livet känns så toppen. Helgen är för mig bara bonus och eftersom jag jobbar varannan helg känns en bra vardag ännu mer värdefull.
Sista året som gott har varit mitt värsta någonsin i hela livet. Det känns som hela året gått åt till att få snurr på en helt ny vardag och ett helt nytt liv. Där överleva varit det enda målet. Det är en sak att kasta sig ut för ett stup, en helt annan sak att veta hur man landar på bägge fötterna.
All energi har gått till barnen, dem har flyttat 2 ggr och fått 2 nya bonus föräldrar. Eftersom Freja bara var några månader när vi flyttade första gången har jag inte orkat tagit tag i mig själv än även fast hon är 1,5 år. Visst att jag gjort några halvdana försök med träning och kost men nu känner jag att nu får det vara nog.
Det svåra är att hitta balansen i vardagen. När barnen bor hos mig består dagarna av lämna på skola och dagis, jobba, hämta, fixa middag, skjutsa till fritidsaktiviteter och kompisar osv och vissa dagar känns det som jag bara hinner plocka undan middagen så är det dags för läggning. Dem andra dagarna då barnen är hos sin pappa består mina dagar av jobb, jobb och åter jobb. En kväll varannan vecka försöker vi ta oss tid för vänner och annat vardagslyx.

Så när ska jag träna då? Mitt EGO kort är uppsagt. Det finns inget logiskt med att ha en gymkort i stan när man jobbar i Birsta och bor i Matfors. Det finnns inget som jag älskar så mycket som Body pump men den tiden är för värdefull. Det får bli när barnen är större eller den dagen jag har ett annat jobb. Just nu fungerar det inte.
Däremot så har jag 30min 5 dagar i veckan då jag kan ägna mig åt mig själv och år träning. Stunden efter barnen lagt sig och innan Desperata hemmafruar och Greys börjar tycker jag är en perfekt tid för en löprunda. From 1 april har Stadium haft en tävling. Den går ut på att samla km via löpning eller promenader. Alla butiker är med och tävlar sen är det även individuellt om vem som får ihop mest. Dem snittar ca 3 mil om dagen. Så det kan man ju bara drömma om. Jag lovade mig 1 mil i veckan, vilket jag höll tills för 2 veckor sen då jag vart sjuk. Så nu ligger jag 2 veckor back och målet var att springa hela vårruset. Gissa om jag har smått panik nu när det börjar närma sig? Så from idag är det hård träning när det gäller löpning. Startar med en 5km runda ikväll när hjärtat kommit hem och alla barnen gått och lagt sig.
Löpning var aldrig min starka sida under fotbollstiden och kan inte påstå att jag tyckte det var speciellt roligt heller. Men med 5 barn under taket vissa dagar så älskar jag löpning. Problemet är ibland att orka få på sig skorna. Som kompliment till löpningen kommer jag köra hemma övningar. Lösa vikter och egen kroppsvikt.

Så över till kosten då. Kommer köra viktklubb nu för att hålla koll på vad jag äter och hur mycket. Känns som det kan behövas då jag vissa dagar äter middag 21.00 efter jobbet vilket inte alls är bra men gå hungrig är inte ett alternativ. Inte kasta i sig något på rasten bara någon timme efter lunchen heller.
Såhär efter 2 veckors uppehåll med löpning och varit på jordens brakfest i helgen så var vågen uppe på 65kg, i normala fall ligger jag på 62-63kg. Om 8 veckor är tanken att jag ska vara nere på trivsel vikten 58kg. Tyvärr kommer nog dem få byxor jag äger vara för stora då men sämre problem har man ju varit med om helt klart. Runt 1600kcal ska jag äta per dag.

Att må bra för mig är att känna mig pigg, stark och känna att kläderna sitter helt okej. Något jag aldrig uppnått efter mitt 3;e barn. Bristningar och löshud är inget jag kan göra något åt. Väljer att se dem som kvitton på dem 3 som betyder allra mest för mig. Mina 3 barn, mina 3 livs kärlekar.

Har precis druckit en kopp micrat kaffe, är inte det ett tecken på att vara småbarns förälder så säg?

För er som är dålig på frukost, som jag är kommer här ett recept på en morgon shake på 270kcal

Mixa ihop:
1dl frysta hallon
1/2 banan
1,5dl youghurt
1msk kesella
1 rått ägg

Egentligen är receptet på 1 banan och 2dl youghurt men eftersom jag gärna tar en smörgås till tet på morgonen drog jag ner på dem ingridienser som tillför flest kalorier.

Kom gärna med tips och idéer! Å önska mig lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0