Matstrulig helg

Tycker själv att helgen varit strulig när det gäller mat. En korv på fotbollen, äta lite här och äta lite där.
Vågen visade -1,5kg den här veckan. Wiieeee men den här veckan måste jag väga maten bättre för humöret är rätt svängande kan jag lova.


Dåligt med update

Har varot urusel på att uppdatera i veckan. Massor med jobb, 3 intervjuer och i natt fick hjärtat matförgiftning efter en middag på saffran.
Lyckades med mitt mål iaf. Sprang hela vårruset på 32min efter en halvrisig start. Skulle nog ställt mig längre fram. Hade Sara att ta rygg på och vi följde varann hela loppet. Dem andra 5698 tjejerna brydde jag mig inte så mycket i.
Nu har fredags kaoset infunnit sig med alla fredags trötta barn. Hugo fick akut ont i magen, 47mins väntan på primärvårdjouren. Skandal!!!! Fick tag på akuten och var välkommen dit men vi kom överens om att vila lite och sen känna efter igen. Han har sovit i 30min nu så avvaktar så länge.
Hjärtat bara sover så det kan bli en prom bara barnen somnat. Slipper man sukta efter gotta i soffan. I matfors skiner solen :)


Seger!!!!

Första veckan slutade med seger! -1,2kg. Känns jävligt skönt efter kalas och 30års firande mm
Det var mycket som skulle hinnas med igår efter jobbet. Bla en film som skulle lämnas igen och var inte hemma förrän 19:15. Så jag sprang en omväg till ica, lämnade igen filmen, handlade och promenerade hem. Perfekt lösning för att slippa sitta i bilen. Å på ica matfors känns det rätt okej att gå in svettig i löparkläder 15min innan stängning.

Imorse skulle jag iväg på ett viktigt möte och nervös som jag vart fick jag inte i mig någon frukost utan det vart morgondrinken. Höll mig mätt fram till lunch iaf.

Idag ska tjejerna på jobbet springa vårruset rundan med mig så jag psykiskt kan peppa mig tills på onsdag. Om jag nu inte har sån träningsvärk att jag inte kan springa alls på onsdag.
Dessa tjejer inspirerar mig grymt. Dem löper, promenerar, tränar på golds och äter nyttigt. Så det är bara för gammelmamman att hänga på!

Nu vill jag hämta mina älsklingar men får snällt vänta till 14:00

Njut i solen alla som kan!


Jobbetfällor!

Fredag=fredags fika och bästa Oscar var in och tackade för sig. Vilket innebär choklad brownies, blåbärsbakelse och prinsesstårta.
Sånna här oförberedda situationer är värst.

Ikväll blir det 30års grillning hos Denkerts. Mysigt! Å jag har planerat måltiden, grillad koteltt och majs så det ska gå bra :)

Trevlig helg allihopa!


8km i benen

Så jävla skön känsla! Men efter varje framsteg kommer ett bakslag. Idag var det korta stumma ben som sprang. Samma tid på 5km trotts 2 korta stop för att hämta andan. Vid varje steg fram högg det bak ovanför rumpan men tänkte att det ger med sig. Efter 5km gick jag närmare 2km och rusade mot klockan sista km.

Ska kolla öppettiderna imorgon på matforsbadet. Kanske blir det morgonsim innan jobbet. Simmade som ung och njuter av att vara i vatten. Finns nog ingen unge som badat så mycket i skillinge viken som jag. En dusch och en kopp te på det här så.

En favvo frukost just nu är husman med ägg på. Sen har jag provat en ny philadelphia med skinka. God tillsammans med grönsaker.

Enligt min nike plus brände jag över 550 kcal på min runda. Är bra mycket det. Å med viktklubb får man äta upp allt man bränner. Men låter bli det idag.


Feber Felix=inställd träning

Det är det här som är det svåra i vardagen. Som idag skulle jag haft en lite lucka mellan dagis och jobb för en kortare löptur eller träning hemma med vikter. Men felix vaknade med feber så nu är både stora och lilla F hemma. Dem blir hämtade på mitt jobb kl 12 av sin pappa så det blir jobb för min del idag iaf.
Igår var det tisdag = lämna på dagis, jobba, hämta, hem och slänga ihop middag, äta, åka till simskolan, lämna grabbarna, ta med Alva hem, värma middag till henne. Sen skulle Alva och Freja duschas. När simskolebarnen kom hem ska det fixas kvällsfika och värma middag till Saga som inte ätit mat än. Hjärtat kom hem sjuk så fixade alla 5 redo för sängen och läste bok. Nu är det bråttom ifrån ikea. Härlig bok och väldigt prisvärd!
Tog en prommoa till ica för att posta en klänning jag sålt på tradera. Mer tid fanns inte, inte energi heller då kl var närmare 21 när jag kom hem igen.

Idag blir det även trickigt med maten. Börjar jobba kl 12, har rast 14 och är inte hemma förrän 20:45. Får bli lunch på rasten och middag hemma som det ser ut nu.

Försökte lägga upp nå bilder men det gick inge vidare.


5km rekord!

Wiiieeehoooo. Min 2 veckors vila och 2 dygns brakfest verkar ha gett resultat. Skämt och sido så satte jag personbästa på 5km. Bestämde mig innan att jag skulle springa jääätte sakta bara för att kunna springa 5km utan att stanna. Behöver det i bakhuvudet för vårruset. Trotts lunken vart det rekordtid. 31min :)

Födelsedags tacos till Alva som fyllde 4år i lördags. Fördelen med viktklubb är att man får äta allt men i viss mängd. Att tacka nej till glassen var inget problem.
Jag har bestämt mig! Nu är det jag som gäller. Fördelen med löpning är att man inte tänker samtidigt som man tänker på allt.
Sista året har jag vänt och vridit på alla mina beslut. 1 miljon ggr minst. Vissa dåliga, vissa väldigt bra.
Jag bestämde mig på löprundan för någon månad sen att jag betalat färdigt för mitt val av kärlek. Kan fortfarande känna dem tusen fjärilarna i kroppen som bubblade upp i mig när han la handen på min axel vid lager datorn på jobbet. När handen snuddade min nacke tänkte jag. Nu jävlar JP sitter du i skiten rejält. Hjärnan har sedan dess talat om att det är fel säkert 1 miljon ggr. Pga en vän, pga jobbet och pga att barnen faktiskt är kusiner.
Hjärtat sa någonting helt annat. Å jag är glad att jag följde mitt hjärta. Man kan ju för i helvete inte leva livet utefter va andra tycker. Jag måste leva mitt liv utefter vad som är bäst för mig.
Jag har fått betala dyrt, och det förtjänade jag. Jag får fortfarande en hel del knivar i ryggen. På ett vis har jag lärt mig att leva med det. På ett annat vis har jag betalat klart.
Fördelen med att börja segla i motvind är att man blir ett jävla bra team på att styra båtjäveln


Välkommen till min nya blogg!

Då var det dags då, premiär för min nya blogg. I min värld är det vardagen som är livet. Har man ingen bra vardag kanske inte livet känns så toppen. Helgen är för mig bara bonus och eftersom jag jobbar varannan helg känns en bra vardag ännu mer värdefull.
Sista året som gott har varit mitt värsta någonsin i hela livet. Det känns som hela året gått åt till att få snurr på en helt ny vardag och ett helt nytt liv. Där överleva varit det enda målet. Det är en sak att kasta sig ut för ett stup, en helt annan sak att veta hur man landar på bägge fötterna.
All energi har gått till barnen, dem har flyttat 2 ggr och fått 2 nya bonus föräldrar. Eftersom Freja bara var några månader när vi flyttade första gången har jag inte orkat tagit tag i mig själv än även fast hon är 1,5 år. Visst att jag gjort några halvdana försök med träning och kost men nu känner jag att nu får det vara nog.
Det svåra är att hitta balansen i vardagen. När barnen bor hos mig består dagarna av lämna på skola och dagis, jobba, hämta, fixa middag, skjutsa till fritidsaktiviteter och kompisar osv och vissa dagar känns det som jag bara hinner plocka undan middagen så är det dags för läggning. Dem andra dagarna då barnen är hos sin pappa består mina dagar av jobb, jobb och åter jobb. En kväll varannan vecka försöker vi ta oss tid för vänner och annat vardagslyx.

Så när ska jag träna då? Mitt EGO kort är uppsagt. Det finns inget logiskt med att ha en gymkort i stan när man jobbar i Birsta och bor i Matfors. Det finnns inget som jag älskar så mycket som Body pump men den tiden är för värdefull. Det får bli när barnen är större eller den dagen jag har ett annat jobb. Just nu fungerar det inte.
Däremot så har jag 30min 5 dagar i veckan då jag kan ägna mig åt mig själv och år träning. Stunden efter barnen lagt sig och innan Desperata hemmafruar och Greys börjar tycker jag är en perfekt tid för en löprunda. From 1 april har Stadium haft en tävling. Den går ut på att samla km via löpning eller promenader. Alla butiker är med och tävlar sen är det även individuellt om vem som får ihop mest. Dem snittar ca 3 mil om dagen. Så det kan man ju bara drömma om. Jag lovade mig 1 mil i veckan, vilket jag höll tills för 2 veckor sen då jag vart sjuk. Så nu ligger jag 2 veckor back och målet var att springa hela vårruset. Gissa om jag har smått panik nu när det börjar närma sig? Så from idag är det hård träning när det gäller löpning. Startar med en 5km runda ikväll när hjärtat kommit hem och alla barnen gått och lagt sig.
Löpning var aldrig min starka sida under fotbollstiden och kan inte påstå att jag tyckte det var speciellt roligt heller. Men med 5 barn under taket vissa dagar så älskar jag löpning. Problemet är ibland att orka få på sig skorna. Som kompliment till löpningen kommer jag köra hemma övningar. Lösa vikter och egen kroppsvikt.

Så över till kosten då. Kommer köra viktklubb nu för att hålla koll på vad jag äter och hur mycket. Känns som det kan behövas då jag vissa dagar äter middag 21.00 efter jobbet vilket inte alls är bra men gå hungrig är inte ett alternativ. Inte kasta i sig något på rasten bara någon timme efter lunchen heller.
Såhär efter 2 veckors uppehåll med löpning och varit på jordens brakfest i helgen så var vågen uppe på 65kg, i normala fall ligger jag på 62-63kg. Om 8 veckor är tanken att jag ska vara nere på trivsel vikten 58kg. Tyvärr kommer nog dem få byxor jag äger vara för stora då men sämre problem har man ju varit med om helt klart. Runt 1600kcal ska jag äta per dag.

Att må bra för mig är att känna mig pigg, stark och känna att kläderna sitter helt okej. Något jag aldrig uppnått efter mitt 3;e barn. Bristningar och löshud är inget jag kan göra något åt. Väljer att se dem som kvitton på dem 3 som betyder allra mest för mig. Mina 3 barn, mina 3 livs kärlekar.

Har precis druckit en kopp micrat kaffe, är inte det ett tecken på att vara småbarns förälder så säg?

För er som är dålig på frukost, som jag är kommer här ett recept på en morgon shake på 270kcal

Mixa ihop:
1dl frysta hallon
1/2 banan
1,5dl youghurt
1msk kesella
1 rått ägg

Egentligen är receptet på 1 banan och 2dl youghurt men eftersom jag gärna tar en smörgås till tet på morgonen drog jag ner på dem ingridienser som tillför flest kalorier.

Kom gärna med tips och idéer! Å önska mig lycka till!

RSS 2.0